استاد پرویز مشکاتیان آهنگساز و سنتور نواز برجسته ایرانی است و یکی از بزرگترین پژوهشگران موسیقی دوران معاصر کشورمان به شمار میآید. او نقش بسیار مؤثری در راه یافتن شعر نیمایی به موسیقی اصیل ایرانی داشت و همچنین نوازندگان جدیدی را پرورش داد.
پرویز مشکاتیان در ۲۴ اردیبهشت سال ۱۳۳۴ در شهر نیشابور به دنیا آمد. از سن ۶ سالگی آموختن موسیقی را در پیشگاه پدرش شروع کرد؛ و در ۸ سالگی اولین کنسرت خود را در مدرسه امیر معزی نیشابور اجرا کرد. بعد از آن بارها در جشنواره موسیقی اردوگاه رامسر شرکت کرد و در تمامی آنها به رتبههای ممتازی دست پیدا کرد. وی تا پایان دوره متوسطه همچنان در نزد پدر به فراگیری و تمرین موسیقی پرداخت.
پرویز مشکاتیان در سال ۱۳۵۳ توانست به دانشکده هنرهای زیبای تهران راه پیدا کند. او ردیف میرزا عبدالله را از نورعلی خان برومند آموخت و ردیف موسیقی سنتی را نزد دکتر داریوش صفوت آموزش دید؛و نیز برای آموختن مبانی موسیقی و موسیقی ایرانی از محضر اساتیدی چون محمدتقی مسعودیه، عبدالله خان دوامی، سعید هرمزی و یوسف فروتن بهره برد.
در سال ۱۳۵۴، پرویز مشکاتیان به عنوان مدرس و نوازنده سنتور در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی مشغول شد و داریوش صفوت او را به عنوان سرپرست گروه منسوب کرد. مشکاتیان به واسطهی فعالیت در این مرکز توانست مهارت و تمرکز خود را در سنتور نوازی به طور قابل توجهی افزایش دهد و کارهای درخشان و بزرگی در زمینه آهنگسازی و نوازندگی به خصوص ساختن قطعات همنوازی (ارکسترال)، تصنیف و تکنوازی انجام دهد.
او در این دورهی طلایی در کنسرتهای متعدد با خوانندگانی مانند پریسا (فاطمه واعظی) و هنگامه اخوان اجرا کرد. نتیجهی این فعالیتها تشکیل گروه عارف بود که در سال ۱۳۵۶ اتفاق افتاد و تبدیل به گروه مطرحی در زمینه موسیقی اصیل ایرانی شد. در همان سال پرویز مشکاتیان در آزمون باربد که نخستین کنکور موسیقی ایران بود و به ابتکار استاد نورعلی برومند برگزار میشد شرکت کرد و به همراه پشنگ کامکار مقام اول را در رشتهی سنتور به دست آورد؛ همچنین در ردیف نوازی نیز به همراه داریوش طلایی مقام ممتاز را کسب کرد.
021_44272767